El 28 de juny després de la inauguració oficial realitzada pel Rector de la Universitat Ramón LLULL (Barcelona) i el President d'AIUTA, Prof. Vellas, va tindre lloc el desenvolupament de la  XXVIII Conferència Internacional de l'AIUTA.

El 29 de juny, sota el títol "Using Technology to Motivate Sènior Students in Second Language (L2) Learning" es va presentar l'estudi realitzat pel Prof. José Ramón Belda Medina en la formació en idioma anglés per a alumnes Sèniors de la UPUA. Aquest estudi s'incardina a més en un altre més ampli desenvolupat per diversos investigadors en el marc d'un grup de Xarxes per a la docència i la innovació educativa, que promou el Vicerectorat de Qualitat de la UA.

La intervenció es va centrar en com "Utilitzar la tecnologia per a motivar als estudiants Sènior en l'aprenentatge d'un segon idioma". En aquest sentit s'han publicat diversos articles sobre la bretxa digital entre joves i adults, i des de la UPUA, s'ha treballat aquest aspecte a través de diversos projectes internacionals. L'aportació realitzada pel Prof. JR Belda aprofundeix en l'estudi i anàlisi sobre les bones pràctiques en l'ús de les TIC en l'aprenentatge de L2 per part d'estudiants del Programa Permanent de la Universitat d'Alacant (UPUA) que participen en l'assignatura “Taller comunicatiu en anglés” i aprenen a utilitzar diferents recursos tecnològics per a augmentar la freqüència d'ús de l'anglés, aprendre més vocabulari, augmentar la seua confiança en si mateixos en parlar i escoltar i augmentar la seua motivació dins i fora de l'aula. En aquest estudi, s'han posat de manifest els beneficis resultants de la integració significativa de les TIC en l'aprenentatge d'un segon idioma, per als estudiants UPUA.

Els resultats d'aquesta bona pràctica en l'ús de les noves eines metodològiques i noves tecnologies, han servit com a exemple a les U3A de la resta del món, que han comptat amb la presència de delegacions procedents de tots els continents. 

El divendres 29 de juny de 2018, Malgorzata STANOWSKA, membre de la Junta de Govern d'AIUTA, i Vicepresidenta segona, va parlar sobre "Educació de les persones majors: condicions, mètodes i tendències" amb referències a Polònia.  Malgorzata STANOWSKA va participar en el projecte BALL de la Unió Europea amb la U3A d'Irlanda i la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant.

Ana Muñoz Gonzalo, Directora de la Universitat Sènior de la Universitat de Politècnica de València va intervindre com a moderadora de la sessió 4 que va comptar amb la participació de Marisol Rapso, Directora U3A San José de Costa Rica i Roman Prokop, Director de la U3A Zlin de la República Txeca. La Universitat Politècnica de València serà l'encarregada d'organitzar la pròxima Junta Executiva d'AIUTA al gener de 2019.

VEURE GALERIA DE FOTOS